autor » Peter James
Oblíbenost autora: v Top10 u 1 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Peter James

pohlaví: muž

Život: * 22.08.1948

Národnost: anglická

odkazy: 1x [web], 10x [info], 6x [rozhovor]

Britský spisovatel, scénárista, producent, závodník a milionář.

Po studiích na filmové škole Ravensbourne začal svou kariéru v Kanadě jako scénárista, v 70.letech založil vlastní nezávislou produkční společnost, která se brzy stala jednou z nejsilnějších v Americe. Svůj podíl ale prodal, aby se mohl vrátit do Británie a věnovat se psaní. V roce 1993 spoluzaložil jednu z prvních britských internetových společností, kterou výhodně prodal. V roce 1997 spoluzaložil jednu filmovou společnost a v roce 2001 druhou, kde byl další tři roky generálním ředitelem.

Je výkonným producentem více jak dvaceti filmů a seriálů, z těch novějších např. Kupce benátského, nedávno uváděného v kinech. Navíc má vlastní rozhlasový pořad na BBC.

Na svém kontě má přes dvanáct napínavých thrillerů, v kterých se odráží jeho zájem o zločin, medicínu, vědu a nadpřirozeno. Pro své horory je někdy nazýván „britský Stephen King.“ V současné době sbírá podklady pro nový směr své energie, pro procedurální detektivky s hlavním hrdinou superintendantem Royem Gracem, které také často sklouzávají do strašidelnějších žán­rů…

Je rozvedený, žije se svými psy na georgiánském panství v Sussexu, sbírá luxusní auta a závodí.

In: http://detektivky.bestfoto.info