autor » Václava Molcarová
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Dosud žádné dílo nebylo hodnoceno

Václava Molcarová

pohlaví: žena

Život: * 00.00.1969

Národnost: česká

odkazy: 1x [info], 2x [rozhovor]

MVDr. Václava Molcarová působí jako soukromý veterinární lékař v Karlovarském kraji od roku 1996, v současné době ošetřuje pacienty v ordinaci v Sokolově a Ostrově nad Ohří.

Odbornou pomoc poskytuje Azylu Macík H. Žďár, Městskému útulku pro psy Ostrov a Odchytové stanici pro psy Nejdek. V posledně jmenovaném zařízení pomáhá též jako dobrovolník. Angažuje se v pomoci pro opuštěné a bezprizorní kočky poskytováním domácího depozita.

Se zvířaty se pojí i její vztah ke sportu, třicet let se věnuje koním a jezdectví. V disciplíně vytrvalost se v loňském roce kvalifikovala na mistrovství České republiky. V jezdeckém klubu JK Salome Kaceřov působí jako jezdec i jako trenér jezdců a koní.

Několik let pracuje jako dobrovolník pro organizaci Člověk v tísni v rámci projektu Doučování dětí ze sociálně vyloučených lokalit.

Ve volném čase se věnuje literární činnosti, vyšly jí dvě knihy a asi desítka povídek v časopise a sbornících. Za svá díla obdržela několik ocenění (Cena Karla Čapka 2011 – 2.místo, Cena Daidalos 2012 – 1.místo, Literární soutěž Krajské knihovny Karlovy Vary 2012 – 1.místo, atd.). Je členkou Strany zelených.

In: http://www.denik.cz/