kniha » Finlay na zabití
hodnotilo:
0%
Finlay na zabití Více vydání = více obálek.

Elle Cosimano

Finlay na zabití

Kniha vyšla i pod názvem:
Nájomná vrahyňa na materskej
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Finlay Donovanová
díl v sérii: 1

Kategorie: detektivní - humorná

originální název: Finlay Donovan Is Killing It
originál vyšel: 2021

vydání: Host (web) 2022; Motýľ (web) 2022

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Finlay Donovanová
[1] Finlay na zabití
[2] Nájomná vrahyňa na love
Informace / Anotace ke knize: Finlay na zabití

Bláznivá komedie o tom, že opravdový zločin je o poznání komplikovanější než na papíře

Finlay Donovanová je uštvaná rozvedená matka a autorka detektivek, před kterou berou nohy na ramena múzy i peníze. Její život je jeden velký chaos: termín odevzdání slíbeného rukopisu se neúprosně blíží a nápady nikde, exmanžel bez varování propustil chůvu a literární agentka si chce dát schůzku v podniku, kam má Finlay zakázaný vstup (neptejte se).

Stačí jeden náhodně odposlechnutý — a špatně pochopený — rozhovor, aby žena u sousedního stolu považovala Finlay za nájemnou vražedkyni a předložila jí velice lákavou nabídku. Než se Finlay stihne z nedorozumění vymotat, je až po uši zapletená do vyšetřování opravdové vraždy. Což je ovšem skvělý námět na knihu! Jen je třeba zbavit se všech nitek, které ji spojují s případem… a jednoho těla.


Byť mamou a zároveň nájomnou vrahyňou je vražedná kombinácia.Fráza „urobiť si svoju prácu“ naberá pre jednu slobodnú matku v knihe Finlay to zabila úplne nový význam.

FINLAY TO ZABILA… až na to, že v pravom slova zmysle.

Nová kniha, na ktorej Finlay práve pracuje a ktorú sľúbila odovzdať svojej literárnej agentke, ešte nie je hotová, jej bývalý manžel vyhodil ich opatrovateľku bez toho, aby ju na to upozornil, a ráno musela poslať svoju štvorročnú dcéru do škôlky s vlasmi oblepenými lepiacou páskou.

Keď niekto počas obeda začuje Finlay diskutovať o zápletke svojho nového románu so svojou agentkou, pomýlia si ju s nájomnou vrahyňou a Finlay neúmyselne prijíma ponuku zbaviť sa problémového manžela obete, aby si zarobila peniaze a splatila tak všetky potrebné účty, ktoré sa jej už kopia pri predných dverách… no čoskoro zistí, že spáchanie zločinu je v skutočnom živote oveľa ťažšie než vo fiktívnom svete.

 

Externí odkazy:

[recenze] Život mezi řádky (Zuzana Moravcová)